De Bodega de Pinoso is een biologische wijnmakerij gevestigd in de regio Alicante, Spanje. Ze maken wijnen die voldoen aan de Denominación de Origen (DO) Vergel de Alicante. De wijngaarden van Bodega de Pinoso zijn volledig biologisch gecertificeerd en er wordt gewerkt met duurzame landbouwpraktijken. Ze maken gebruik van natuurlijke meststoffen en vermijden het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De wijnen van Bodega de Pinoso zijn bekend om hun intense aroma's, fruitige smaken en evenwichtige zuurgraad.
6x 750ml | | € 48,74 | | € 10,83/ltr | | € 40,28 excl. BTW | |
Bestellen per 6x 750ml = 5% voordeel op de adviesprijs van € 8,55.
minimale besteding € 10,00
€ 4,95 | GRATIS | Vervoerder | ||
---|---|---|---|---|
Nederland | tot € 60,- | vanaf € 60,- | DHL | |
België | tot € 70,- | vanaf € 70,- | DHL/BPost | |
Luxemburg | tot € 70,- | vanaf € 70,- | DHL/BPost | |
Duitsland | tot € 70,- | vanaf € 70,- | DHL |
Voor betalingen werkt Cilou samen met de betaaldienst Pay.nl.
PayPal +3% transactiekosten
Ook mogelijk is betalen via een bankoverschrijving.
Het is een jonge frisse wijn vol fruit, gemakkelijk te drinken, verschild van overige wijnen geproduceerd in dit gebied. De uiteindelijke creatie is een ongebruikelijke mix gevormd uit Alicante Bouschet, Merlot en Monastrell druiven.
PRODUCTIE
De beste en de oudste wijngaarden met een lage opbrengst, geteeld volgens de richtlijnen van de biologische landbouw, worden geselecteerd. De druiven worden met de hand geplukt in kleine dozen van 15kg om de druiven te beschermen tegen breken en oxidatie van het sap.
Monastrell en Merlot worden afzonderlijk bereid in een traditionele manier om een typische kwaliteit te halen uit elke soort. De Merlot geeft aroma's van peper, zwart fruit en truffel, terwijl Monastrell de kwaliteit van het mediterrane klimaat geeft, waardoor de wijn zeer zacht en tegelijkertijd fruitig is. De derde variëteit die deze speciale wijn vormt, is Alicante Bouschet ook Garnacha Tintorera genoemd. Om de maximale fruitigheid van de druif te behouden wordt er vroeg geoogst en geselecteerd, voor een goede gisting, die haar fruitige karakter kan ondersteunen. De huiden en de pitten worden geweekt bij een zeer lage temperatuur gedurende een korte tijd, zodat overmatig tannines niet de overhand krijgen. Het resultaat is een rode wijn met een mooie robijnrode kleur met intensieve fruit aroma's en zeer rijpe zachte tannines.
BLEND: Alicante Bouschet, Merlot and Monastrell.
JAAR: 2017
REGIO: Alicante
14,5% vol
PROEFNOTITIE
Kleur
Levendige rode kleur met een de glasrand een briljant paarse gloed.
Neus
Zeer fruitig met tonen van rood en zwart fruit vermengd met zoete aroma's van bloemen, alles goed in harmonie.
Smaak
Rond, warm, makkelijk te drinken met een goede finale en aangename nasmaak.
SERVEREN BIJ
Rood en wit vlees, vette vis, stoofschotels, pasta, rijst gerechten, milde kazen.
Serveer temperatuur: 15 - 17ºC
ONDERSCHEIDINGEN
GUÍA PEÑÍN 2010 - 88 Points.
BEST OF SPAIN IN GERMANY 2010: 91 Points
BRONZE MEDAL - II Spanish Wine for Asia (Hong Kong) 2010
SILVER MEDAL - AWC Vienna (Austria) 2009.
SILVER STAR - Ciudad de Estella (Spain) 2010
3 STARS - Premium Select Wine Challenge Prowein (Germany) 2011
SILVER MEDAL - International Wine Guide 2011
Door wijnkenner Nicolaas Klei bekroond als omfietswijn 2011.
Ingrediënten[1]: druiven*. Alicante bouschet, Monastrell, Merlot |
*van biologische herkomst
[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.
- keurmerk
- biologisch
- gluten
- niet aanwezig
- ei
- niet aanwezig
- melk
- niet aanwezig
- lupine
- niet aanwezig
- noten
- niet aanwezig
- pinda
- niet aanwezig
- schaaldieren
- niet aanwezig
- selderij
- niet aanwezig
- sesam
- niet aanwezig
- soja
- niet aanwezig
- sulfiet
- aanwezig
- vis
- niet aanwezig
- mosterd
- niet aanwezig
- weekdieren
- niet aanwezig