La Bodega de Pinoso is een wijnhuis gelegen in de stad Pinoso, in de provincie Alicante, Spanje. Dit wijnhuis heeft een lange traditie in het maken van wijn, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1932. én van de karakteristieke wijnen van het wijnhuis is de biologische PONTOS 1932 DO MONASTRELL. Deze wijn wordt alleen gemaakt met Monastrell druiven van geselecteerde wijngaarden in het Pinoso gebied.
6x 750ml | | € 74,04 | | € 16,45/ltr | | € 61,19 excl. BTW | |
Bestellen per 6x 750ml = 5% voordeel op de adviesprijs van € 12,99.
minimale besteding € 10,00
€ 4,95 | GRATIS | Vervoerder | ||
---|---|---|---|---|
Nederland | tot € 60,- | vanaf € 60,- | DHL | |
België | tot € 70,- | vanaf € 70,- | DHL/BPost | |
Luxemburg | tot € 70,- | vanaf € 70,- | DHL/BPost | |
Duitsland | tot € 70,- | vanaf € 70,- | DHL |
Voor betalingen werkt Cilou samen met de betaaldienst Pay.nl.
PayPal +3% transactiekosten
Ook mogelijk is betalen via een bankoverschrijving.
De wijngaarden zijn gelegen in de provincies Alicante en Murcia, in het bijzonder nabij de steden van Pinoso, Monóvar, Yecla en Jumilla, allemaal gegarandeerd door de 'Denominación de Origen Alicante', waarvan de leden zijn verplicht om aan de hoge eisen van kwaliteit en productie te voldoen.
PRODUCTIE
De wijn, uit een beperkte oplage, is uitsluitend gemaakt met een inheemse druivensoort van het gebied genaamd Monastrell. De gebruikte druiven voor deze wijn komen uit een selectie van niet-geïrrigeerde wijngaarden die meer dan 40 jaar oud, zorgvuldig onderhouden, volgens de strikte regels van de biologische landbouw. Dit levert een lage opbrengst per wijnstok op en een zeer intense en complexe smaak. Traditionele vinificatie door een gecontroleerde fermentatie in roestvrijstalen tanks bij 28 tot 30ºC met continue overpompen en lange maceratie na fermentatie om het maximale uit elke druif te krijgen. Het lange verblijf van 9 maanden in nieuwe eiken vaten uit de Oost-Europa en de daaropvolgende rijping in de fles zorgde voor een harmonieuze ontwikkeling van deze bijzondere top wijn.
BLEND: Monastrell
JAAR: 2008
REGIO: Alicante
14% Vol.
PROEFNOTITIE
Kleur
Rode kleur, grenzend aan paars, helder.
Neus
Intens en elegant met aroma's van groene vijgen en pruimen, milde koffie aroma's, noten van kruiden.
Smaak
Goede zuurgraad en fruitige sensaties, goed in balans met een hint van rijping op eiken vaten en minerale achtergrond, fluweelzacht met een frisse afdronk. Het is een actuele en moderne wijn.
SERVEREN BIJ
Geroosterd of gegrild rood vlees, stoofschotels, kalf- of lamsvlees ragout, belegen kaas, ham.
Serveer temperatuur: 15 - 17ºC
ONDERSCHEIDINGEN
GUÍA PEÑÍN 2010 - 88 Points.
BEST OF SPAIN IN GERMANY 2010: 91 Points.
SILVER MEDAL - Challenge Millésime Bio Montpellier (France) 2009
SILVER MEDAL - AWC Vienna (Austria) 2008
SILVER MEDAL - Concours Mondial de Bruxelles (Belgium) 2008
SILVER STAR - Ciudad de Estella (Spain) 2008
GOLD MEDAL - International Wine Guide 2011
Ingrediënten[1]: Druiven*. Monastrell. |
*van biologische herkomst
[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.
- keurmerk
- biologisch
- gluten
- niet aanwezig
- ei
- niet aanwezig
- melk
- niet aanwezig
- lupine
- niet aanwezig
- noten
- niet aanwezig
- pinda
- niet aanwezig
- schaaldieren
- niet aanwezig
- selderij
- niet aanwezig
- sesam
- niet aanwezig
- soja
- niet aanwezig
- sulfiet
- aanwezig
- vis
- niet aanwezig
- mosterd
- niet aanwezig
- weekdieren
- niet aanwezig