Clearspring Organic Umeboshi zijn scherpe, pittige, in zout gepekelde ume-pruimen die lange tijd een essentieel onderdeel zijn geweest van de Japanse keuken en volksgeneeskunde. Kleine stukjes geven smaak aan sushi en rijstballetjes en kunnen over gekookte suikermaïs worden gewreven of in andere gerechten worden gebruikt.
6x 200g | | € 69,39 | | € 57,83/kg | | € 63,66 excl. BTW | |
Bestellen per 6x 200g = 10% voordeel op de adviesprijs van € 12,85.
minimale besteding € 10,00
€ 4,95 | GRATIS | Vervoerder | ||
---|---|---|---|---|
Nederland | tot € 60,- | vanaf € 60,- | DHL | |
België | tot € 70,- | vanaf € 70,- | DHL/BPost | |
Luxemburg | tot € 70,- | vanaf € 70,- | DHL/BPost | |
Duitsland | tot € 70,- | vanaf € 70,- | DHL |
Voor betalingen werkt Cilou samen met de betaaldienst Pay.nl.
PayPal +3% transactiekosten
Ook mogelijk is betalen via een bankoverschrijving.
Clearspring Organic Umeboshi zijn scherpe, pittige, in zout gepekelde ume-pruimen die lange tijd een essentieel onderdeel zijn geweest van de Japanse keuken en volksgeneeskunde. Kleine stukjes geven smaak aan sushi en rijstballetjes en kunnen over gekookte suikermaïs worden gewreven of in andere gerechten worden gebruikt. Op zichzelf genomen wordt umeboshi-vlees traditioneel gebruikt als spijsverteringsmiddel. Umeboshi is een geconcentreerd voedsel en er is slechts een kleine hoeveelheid van nodig.
Clearspring Organic Umeboshi-pruimen worden op kleine schaal geproduceerd door een familie in Wakayama, het bekendste ume-fruitteeltgebied in Japan. Ze zijn gepassioneerd door kleinschalige landbouw en voedselproductie, beheren hun boomgaard met behulp van biologische methoden en volgen de traditionele langzame praktijk van het inleggen van melkzuur bij het maken van hun voortreffelijke umeboshi.
Ze oogsten hun fruit tegen eind juni, wanneer het gedeeltelijk rijp is en het sap nog zuur genoeg is om de augurken de gewenste zuurheid te geven. Te vroeg geplukt en de augurken blijven hard, terwijl later geplukt wanneer ze volledig rijp zijn, papperige, smaakloze augurken opleveren.
Na de oogst laten ze het fruit een nacht weken om eventuele bitterheid weg te nemen. Vervolgens verpakken ze het in vaten met laagjes zout en laten het een paar weken pekelen. Het geheim van het beitsproces is volgens hen dat de gunstige melkzuurvormende bacteriën zich kunnen ontwikkelen voordat andere concurrerende bacteriën grip krijgen. De juiste hoeveelheid zout – melkzuurbacteriën zijn zouttolerant, terwijl veel andere soorten dat niet zijn – en een koele, donkere plaats voor het beitsen zijn van cruciaal belang voor dit proces.
Rond eind juli, wanneer het beitsen voltooid is, drogen ze hun umeboshi op trays in de zon en voeren vervolgens een tweede, kortere beitsing uit in de pekel van ingelegde bladeren van het geurige rode shiso-kruid, dat umeboshi hun karakteristieke karmozijnrode kleur en pittige smaak geeft.
De producent is uitzonderlijk bekwaam in het gebruik van traditionele methoden en daarom behoren hun biologische pruimen tot de beste umeboshi-producten in Japan.
Ingrediënten[1]: Japanse ume pruimen* (79%), zeezout, shiso (perilla) bladeren* (6%) |
*van biologische herkomst
Land van herkomst ingrediënten: NL
Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram): |
Energie: | 134 kiloJoules |
32 kcal | |
Vet: | 0,5 gram |
waarvan verzadigde vetzuren: | 0,1 gram |
Koolhydraten: | 4,3 gram |
waarvan suikers: | 1 gram |
Voedingsvezels: | n.b. |
Eiwit: | 1,3 gram |
Zout: | 17,5 gram |
[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.
- keurmerk
- biologisch
- gluten
- niet aanwezig
- ei
- niet aanwezig
- melk
- niet aanwezig
- lupine
- niet aanwezig
- noten
- niet aanwezig
- pinda
- niet aanwezig
- schaaldieren
- niet aanwezig
- selderij
- niet aanwezig
- sesam
- niet aanwezig
- soja
- niet aanwezig
- sulfiet
- niet aanwezig
- vis
- niet aanwezig
- mosterd
- niet aanwezig
- weekdieren
- niet aanwezig