Castagno
In voorraad
Een prachtige pasta voor een heerlijke maaltijd. Emmer is een "harde" (durum) tarwesoort en spelt is een "zachte" tarwesoort. De smaak en het mondgevoel van emmer-pasta zijn daarmee ook anders dan die van spelt.
500g | € 3,15 | € 6,30/kg | € 2,89 excl. BTW
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Een prachtige pasta voor een heerlijke maaltijd.
Op de etiketten waar voorheen "spelt" stond, staat nu "emmer-pasta". Dit is aangepast omdat er al jaren sprake was van een spraakverwarring. Dat zit zo: deze pasta’s van Castagno worden gemaakt van wat de Italianen "Farro" noemen. Dit werd altijd vertaald als "spelt", maar het blijkt om een oudere tarwesoort te gaan, die "emmer" heet. En, hoewel deze soorten sterk verwant met elkaar zijn, zijn ze niet hetzelfde. Emmer is een "harde" (durum) tarwesoort en spelt is een "zachte" tarwesoort. De smaak en het mondgevoel van emmer-pasta zijn daarmee ook anders dan die van spelt.
Voor de duidelijkheid: alleen de naam van de speltpasta is veranderd, verder zijn de ingrediënten en samenstelling ongewijzigd en is de pasta is nog steeds van dezelfde mooie kwaliteit die we van Castagno kennen.
Ingrediënten[1]: EMMER-BLOEM* (tarwe variant dicoccum).
*Van biologische herkomst
In HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.
Land van herkomst ingrediënten: Italië
Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram):
Energie: 1509 kiloJoules
356 kcal
Vet: 2 gram
waarvan verzadigde vetzuren: 0.5 gram
Koolhydraten: 72 gram
waarvan suikers: 3.2 gram
Voedingsvezel: n.b. gram
Eiwit: 11 gram
Zout: 0 gram