Hagelslag extra puur (50%) 225g

De Nieuwe Band

In voorraad


225g | € 3,89 | € 17,29/kg | € 3,57 excl. BTW


Meer details

€ 3,89

Meer informatie

Houd jij ook zo van hagelslag op je boterham of beschuit? Dit is de allereerste extra pure biologische hagelslag in Nederland! Echte pure hagelslag, met 50% cacao!

Uniek in Nederland: de eerste biologische hagelslag met een cacaopercentage van 50%! Er werd regelmatig gevraagd naar een “extra pure” hagelslag. De pure biologische hagelslag die De Nieuwe Band al had, bevat 32% cacao. Dat lijkt misschien weinig, maar 32% is het meest gebruikte cacaopercentage bij pure hagelslag. Daarnaast is deze pure hagelslag relatief licht van kleur, waardoor het er qua uiterlijk minder “puur” uit ziet. De hagelslag met 50% cacao is minder zoet dan de 32%. Echt een hagelslag voor chocoladeliefhebbers!

Je ziet misschien weinig kleurverschil tussen hagelslag melk en puur 32%. Dat komt doordat de hagelslag wordt gemaakt van biologische cacao die een relatief lichte kleur heeft. Er zijn namelijk maar een aantal cacaorassen geschikt voor de biologische teelt. Zo’n ras moet én een goede weerstand hebben én lekkere cacaobonen opleveren. En toevallig hebben juist die cacaorassen een relatief lichte kleur. Daarom is het kleurverschil tussen de verschillende soorten hagelslag minimaal. Het gehalte aan cacao in de pure hagelslag 32% is echter hetzelfde als in niet-biologische pure hagelslag en daarmee (minstens) even lekker puur van smaak.

Geen extra toevoegingen
Een ander verschil is dat in de pure hagelslag van De Nieuwe Band geen gefractioneerd melkvet (harde fractie) en sojalecithine wordt gebruikt. Dit wordt vaak gebruikt om de hagelslag wat “romiger” te laten smaken. De producent vindt dit niet nodig, en zet zijn vraagtekens bij het gebruik van melkvet in hagelslag met de benaming “puur”. Deze pure hagelslag is dus geschikt voor veganisten. Het kan wel sporen bevatten van melkvet en is daarom niet geschikt voor mensen met een lactose-/melkallergie.

Herkomst van de ingrediënten
Afhankelijk van oogst en aanbod komt de biologische cacao voor deze hagelslag uit Ecuador, Dominicaanse Republiek, Mexico en Peru. De biologische rietsuiker komt uit Brazilië, Argentinië en Thailand.

Naast deze extra pure hagelslag is er de 32% puur, melk en een mix. Die laatste soort is een mengsel van de hagelslag “puur 32%” en witte hagelslag. Niet alleen heel vrolijk op je boterham, maar ook leuk om bijvoorbeeld taarten mee te versieren.

Ingrediënten[1]: rietsuiker* en cacaomassa*.  cacao ten minste 50%
*Van biologische herkomst

Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram):
Energie: 2063 kiloJoules
493 kcal
Vet: 27,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren: 17 gram
Koolhydraten: 54,3 gram
waarvan suikers: 50,2 gram
Voedingsvezel: 9 gram
Eiwit: 5,5 gram
Zout: 0,05 gram

[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.

7 Andere producten in deze categorie:

Product maatwerk

Nadat u het product heeft aangepast en opgeslagen, vergeet niet het aan uw winkelwagen toe te voegen.

loader

* verplichte velden