Simon Lévelt Sencha - Green Tea Bekijk groter

Sencha Premium losse thee 100g

Simon Lévelt

In voorraad


100g | € 4,75 | € 47,50/kg | € 4,36 excl. BTW


Meer details

€ 4,75

Meer informatie

Groene thee volgens Japanse stijl geproduceerd. Door herhaaldelijk rollen en pletten ontstaat de typische naaldenvorm. Krachtige thee met verfijnd, fris aroma.

Van oudsher drinkt met in het verre Oosten groene thee. Zwarte thee is door de Britten geïntroduceerd, alleen in Japan hebben ze geen voet aan de grond gekregen. Nog steeds is alle thee uit Japan groen. Ze hebben een verfijnd aroma en een krachtige smaak.Veel theenamen eindigen met "cha" , het Japanse woord voor thee.

De theetuinen in Japan zien er heel anders uit dan theeplantages elders in de wereld. De theestruiken worden dicht op elkaar in lange rijen geplant. De bovenkant wordt afgerond zodat het plukken makkelijker is. Kenmerkend voor Japan is het landschap van golvende groene theestruiken over heuvels.

De grote symbolische waarde van het drinken van thee is in Japan nog bewaard gebleven. Het zijn de Boeddistische monniken uit China die rond 800 na Chr. Thee naar Japan brengen. Vandaar dat de theeceremonie (Cha-No-Yu) zoveel rituelen kent: het vertrek, het gerei, de conversatie en omgangsvormen spelen allen een belangrijke rol in de theeceremonie.

Als theeland kent Japan seizoenen, met ieder een specifieke thee. In de lente wordt de Gyokuro geproduceerd. Volgens kenners de allerbeste thee uit Japan. In de zomer volgt de Sencha, de meest populaire thee in Japan. Tot slot levert de herfst de Bancha. De grote bladeren worden met de steeltjes geoogst. Deze bevat weinig cafeïne door het late seizoen.

Zetadvies van Simon Lévelt:

85°C
4 minuten
2 gram per kop

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Ingrediënten[1]: groene thee*.
*Van biologische herkomst

Land van herkomst ingrediënten: China

[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.

16 Andere producten in deze categorie: