Kikkererwten 5kg

De Nieuwe Band

In voorraad


5kg | € 20,65 | € 4,13/kg | € 18,94 excl. BTW


Meer details

€ 20,65

Meer informatie

De meeste kikkererwten komen uit Turkije, maar De Nieuwe Band heeft een biologische coöperatie in Italië gevonden waar ze mee samen werken. Daar zijn we heel blij mee, want het verkleint weer het aantal voedselkilometers. De Italiaanse coöperatie, Terra Bio, licht in het heuvellandschap van de Italiaanse streek de Marche.

Terra Bio is een groep van zo’n 70 biologische boeren en verwerkers in de Marche die in 1997 besloten om samen te gaan werken in een coöperatie. Bij elkaar beheren de boeren 50.000 hectare grond. De kern van Terra Bio wordt gevormd door de familie Gambini. Er is een sterke biologische beweging in dit deel van Italië en samen met een paar andere groepen boeren zorgen de boeren van Terra Bio ervoor dat in de provincie Pesaro e Urbino 45% van het akkerland biologisch bebouwd wordt! Het landschap is er prachtig. Door het sterk heuvelachtige landschap met diep uitgesneden rivierdalen wordt zeker een derde van de grond niet bewerkt en blijven dit natuurlijke zones met veel bossen en struikgewas.

Ingrediënten[1]: kikkererwten*.
*Van biologische herkomst

Land van herkomst ingrediënten: Italië

Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram):
Energie: 1540 kiloJoules
370 kcal
Vet: 6,9 gram
waarvan verzadigde vetzuren: n.b.
Koolhydraten: 62 gram
waarvan suikers: n.b.
Voedingsvezel: 12 gram
Eiwit: 20 gram
Zout: n.b.

[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.

7 Andere producten in deze categorie:

Product maatwerk

Nadat u het product heeft aangepast en opgeslagen, vergeet niet het aan uw winkelwagen toe te voegen.

loader

* verplichte velden