Speltbloem 25kg Bekijk groter

Speltbloem 25kg

De Nieuwe Band

in voorraad

• Biologisch

25kg | € 71,50 | € 2,86/kg | € 67,45 excl. BTW

Meer details

€ 71,50

Meer informatie

Speltbloem is heel geschikt voor het bakken van gebak en koekjes, het maken van pizzabodems en het binden van sausjes.

Bij speltbloem wordt bijna alle gries en zemelen uit het meel gezeefd. Speltbloem is daardoor heel fijn en licht verteerbaar.
De uitmalingsgraad van deze speltbloem bedraagt ca. 80%. Dat wil zeggen dat na het malen en het zeven nog 80% van het oorspronkelijke (volkoren) gewicht is overgebleven.

Deze speltbloem wordt bij de Commandeursmolen in het Limburgse Mechelen op molenstenen gemalen. De huidige molenaar, Raoul Schyns, is de jongste van vijf generaties molenaars. Bij het malen zorgt hij er voor dat de temperatuur van het meel niet boven de 40°C komt. Hierdoor blijven de smaak en het aroma beter behouden!

De hele korrel wordt gemalen, inclusief de kiem die oliën bevat waardoor het meel een unieke smaak, aroma en structuur krijgt. Door het meemalen van de kiem is het meel wel iets minder lang houdbaar.
De bakkwaliteit van het meel kan variëren afhankelijk van het seizoen, de gebruikte rassen en de grondsoort.

De Commandeur gebruikt voor het meel zoveel mogelijk graan uit de directe omgeving. De molen werkt op waterkracht en heeft geen andere energiebron nodig dan water van het riviertje de Geul.

Dit meel is hoofdzakelijk afkomstig van:
De Commandeursmolen te Mechelen
of
B.d. Graan te Middenmeer
afhankelijk van het aanbod.

19 Andere producten in deze categorie: