Delouis
beperkte voorraad
500ml | € 2,69 | € 0,54/100ml | € 2,47 excl. BTW
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Toen azijn net ontdekt werd, werd het vooral gebruikt om groenten langer houdbaar te maken. Maar al snel kregen de verschillende soorten steeds meer hun plek in de keuken. Een belangrijke en veel gebruikte azijnsoort is appelazijn.
Deze azijn wordt gemaakt van appelcider. Door de appelcider in contact te laten komen met lucht, zorgt de van nature aanwezige azijnzuurbacterie ervoor dat de alcohol wordt omgezet in azijnzuur.
Aan appelazijn worden allerlei gezonde eigenschappen toegewezen. Het zou helpen je weerstand te verhogen, te ontslakken, af te vallen, en bovendien migraine en chronische vermoeidheid bestrijden. Appelazijn heeft een milde smaak en is lekker in allerlei gerechten. De appelazijn van het Franse Delouis wordt gemaakt van Limousin-appels.
Dorstlessende tip: je maakt een gezonde en frisse drank door een scheutje appelazijn met fris bronwater (of juist warm water) te mengen en eventueel te zoeten met bijvoorbeeld honing of ahornsiroop.
Cosmetische tip: voor een reinigende tonic meng je appelazijn met gelijke delen water en brengt dat aan op je gezicht. 10 minuten in laten werken, afspoelen met lauw water en je hebt weer appelfrisse wangen.
Culinaire tip: voor een frisse vinaigrette met een tikje pit, meng je 1 deel appelazijn met 4 delen van een milde olie, een mespuntje mosterd, een snufje zout en een draai aan de pepermolen. Klop het lekker lobbig met een vork.
Ingrediënten[1]: appelazijn*.
*Van biologische herkomst
Land van herkomst ingrediënten: Frankrijk
Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram):
Energie: 94 kiloJoules
22 kcal
Vet: 0,1 gram
waarvan verzadigde vetzuren: 0,05 gram
Koolhydraten: 0,1 gram
waarvan suikers: 0,1 gram
Voedingsvezel: n.b.
Eiwit: 0,38 gram
Zout: 0,003 gram