Boekweitvlokken 500g Bekijk groter

Boekweitvlokken 500g

Meesters van de Halm

In voorraad


500g | € 4,39 | € 8,78/kg | € 4,03 excl. BTW


Meer details

€ 4,39

Meer informatie

Van origine komt boekweit uit China en Mongolië. Eigenlijk behoort het niet tot de granen, maar is het familie van de duizendknopigen zoals zuring en rabarber. Qua vorm is het precies een beukennootje met zijn opvallende 3 kanten. De naam boekweit duidt nog op deze overeenkomst (boek = beuk en weit = tarwe). Boekweit is pas eetbaar als ze van haar zwarte jasje ontdaan is, de dop. Boekweit stelt geen hoge eisen aan de grond. Daarom werd het vroeger, evenals rogge, veel op arme zand- en veengronden verbouwd. Samen met het verdwijnen van de arme gronden en de opkomst van productievere gewassen zoals de aardappel vormt dit de verklaring voor het feit dat we in Nederland tegenwoordig geen boekweit meer tegenkomen.

De samenstelling van boekweit lijkt veel op die van graan en het heeft een goed benutbare eiwitsamenstelling. Anders dan bij granen is het gluteneiwit bij boekweit in zijn geheel afwezig. Dit is een uitkomst voor baby's die bij te vroeg eten van gluten last van allergie kunnen krijgen en voor mensen die geen gluten kunnen verdragen.

Ingrediënten[1]: geplette boekweit*
*Van biologische herkomst

Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram):
Energie: 1459 kiloJoules
348 kcal
Vet: 2.6 gram
waarvan verzadigde vetzuren: 0 gram
Koolhydraten: 69.9 gram
waarvan suikers: 2.2 gram
Voedingsvezel: 7.2 gram
Eiwit: 10.3 gram
Zout: 0 gram

[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.

8 Andere producten in deze categorie:

Product maatwerk

Nadat u het product heeft aangepast en opgeslagen, vergeet niet het aan uw winkelwagen toe te voegen.

loader

* verplichte velden