De Nieuwe Band
In voorraad
De Nieuwe Band Tamari kan gebruikt worden als hartige smaakmaker in soepen, sausen, salades, granen- en groenteschotels. Tamari komt van oorsprong uit Japan.
500ml | € 6,95 | € 13,90/ltr | € 6,38 excl. BTW
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Tamari kan gebruikt worden als hartige smaakmaker in soepen, sausen, salades, granen- en groenteschotels.
Tamari komt van oorsprong uit Japan. Ze wordt daar bereid volgens een eeuwenoud procédé dat aan dit product buitengewone eigenschappen geeft. In dit procédé worden gestoomde sojabonen met zout en een speciale schimmelcultuur gedurende 1 jaar of langer bewaard in grote houten vaten. Tijdens dit fermentatieproces worden de sojabonen verteerd en ontstaat een product dat miso (sojapasta) heet. Er komt een dikke vloeistof boven drijven die afgetapt wordt. Dit is de traditionele sojasaus (tamari). Deze wordt gepasteuriseerd en gefilterd.
Ingrediënten[1]: water, (on)geroosterde SOJABONEN*, zeezout, gezouten shochu* (water, rijst*, zout, koji (aspergillus oryzae)) en koji (aspergillus oryzae).
*Van biologische herkomst
In HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.
Land van herkomst ingrediënten: Japan
Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram):
Energie: 315 kiloJoules
74 kcal
Vet: 0.2 gram
waarvan verzadigde vetzuren: 0 gram
Koolhydraten: 8.3 gram
waarvan suikers: 3.4 gram
Voedingsvezel: n.b. gram
Eiwit: 9.8 gram
Zout: 14.5 gram