Shoyu 250ml Bekijk groter

Shoyu 250ml

De Nieuwe Band

in voorraad

250ml | € 2,39 | € 9,56/ltr | € 2,19 excl. BTW

Meer details

€ 2,39

Meer informatie

In Japan bestaan al eeuwen twee ultieme smaakversterkers, Shoyu en Tamari. Tegenwoordig worden deze donker gekleurde sauzen over de hele wereld zeer gewaardeerd.
Shoyu onderscheidt zich van Tamari door zijn samenstelling: Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, terwijl Tamari puur gefermenteerde soja is.


Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel.
De typerende smaak van Shoyu is het resultaat van aanwezige aromatische componenten die gedurende de fermentatie gevormd worden. Deze zijn temperatuurgevoelig. Daarom is Shoyu niet bestand tegen een langdurige verwarming, en mag het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.

Ingrediënten[1]: water, SOJA*, TARWE*, zeezout en koji (A.oryzae).
*Van biologische herkomst
In HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.

Land van herkomst ingrediënten: China

Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram):
Energie: 240 kiloJoules
57 kcal
Vet: <0,1 gram
waarvan verzadigde vetzuren: <0,1 gram
Koolhydraten: 6,1 gram
waarvan suikers: 0,6 gram
Voedingsvezel: <0,5 gram
Eiwit: 8 gram
Zout: 16,5 gram

[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.

28 Andere producten in deze categorie: