Vergel Selección Barricas 750ml Bekijk groter

Vergel Selección Barricas 750ml

Bodega de Pinoso

in voorraad

750ml | € 13,95 | € 18,60/ltr | € 11,53 excl. BTW

Meer details

€ 13,95

Meer informatie

Deze wijn is een symbiose tussen de nectar van de druiven en eiken vaten, waar het vat en de wijn een eenheid worden, de essentie van een transformatie.
De beste en de oudste wijngaarden met een lage opbrengst, geteeld volgens de richtlijnen van de biologische landbouw, worden geselecteerd voor deze wijn. De druiven worden met de hand geplukt in kleine dozen van 15kg om de druiven te beschermen tegen breken en oxidatie van het sap.

PRODUCTIE
Deze elegante wijn van de moderne stijl is een trilogie van de volgende rassen: Syrah, Merlot en Monastrell. Een koolzuur maceratie in roestvrij stalen tanks wordt gerealiseerd met geselecteerde trossen van Syrah om een aromatische wijn te verkrijgen met bloemige noten en nog veel meer levendige kleuren. Na een gisting bij 28ºC van de wijn wordt deze overgebracht naar een andere tank waar deze op natuurlijke wijze in drie maanden decanteert. Tenslotte wordt de wijn gerijpt gedurende 12 maanden in geselecteerde Franse gebrande eiken vaten, om die complexiteit te geven aan de wijn zonder het wegnemen van haar fruitige charme. In de eindassemblage worden de Monastrell en Merlot afzonderlijk toegevoegd op een traditionele manier, zodat de structuur van de wijn naar voren komt en een langdurig karakter krijgt. Het uiteindelijke resultaat is een cadeau voor alle zintuigen, zoveel concentratie gevangen in een fles, verleidelijke aroma's en nuances……

BLEND: Monastrell, Syrah en Merlot
JAAR: 2008
REGIO: Alicante
14,5% Vol.

PROEFNOTITIE
Kleur
Intens donkerrood met een paarse rand.

Neus
Aroma's van zwart fruit met een vleugje kruiden, zwarte olijven en een beetje cacao.

Smaak
Tannines zijn zacht en smakelijk, een perfect geheel van nuances van vers fruit, noten en gebrande koffie, met een milde en evenwichtige afdronk met een grote persoonlijkheid.

SERVEREN BIJ
Rood vlees, vette vis, stoofschotels, belegen kaas.

Serveer temperatuur: 15 - 17ºC

ONDERSCHEIDINGEN
GUÍA PEÑÍN - 2011: 89 Points
SILVER MEDAL - VINHORECA (Spain) 2009, 2010
SILVER STAR - Ciudad de Estella (Spain) 2010
GOLD MEDAL - Mundus Vini Biofach (Germany) 2011
SILVER MEDAL - Challenge Millèsime Bio (France) 2011
3 STARS - Premiun Select Challenge Prowein (Germany) 2011
SILVER MEDAL - International Wine Guide 2011

15 Andere producten in deze categorie: