Stuifmeelkorrels 450g Bekijk groter

Stuifmeelkorrels 450g

de Traay

In voorraad


450g | € 25,45 | € 56,56/kg | € 23,35 excl. BTW


Meer details

€ 25,45

Meer informatie

Stuifmeel is naast honing de belangrijkste voedselbron voor de bijen, die dit verzamelen bij het bevliegen van de bloemen. Het stuifmeel dat in de borsthaartjes van de bij blijft hangen, wordt naar achteren gekamd, zodat zich rond de achterpootjes twee bolletjes vormen. Terug in de bijenkast worden deze bolletjes in de raatcellen rond het broed (de nog ongeboren bijen) opgeslagen. Omdat de bijen het stuifmeel op allerlei soorten bloemen verzamelen, wordt het een bontgekleurd mengsel van korrels.

De bestanddelen van stuifmeel zijn niet alleen van vitaal belang voor de bijen, maar ook voor ons. Het bevat talrijke essentiële voedingsstoffen zoals: mineralen, (o.a. calcium, kalium, magnesium en ijzer), koolhydraten, eiwitten, (o.a. vrije aminozuren), vitamines (o.a. veel vitamine B, C, D, E) en enzymen (fosfatase, amylase, diastase e.d.).
Een gedoseerde inname van deze stoffen kan bijdragen aan uw gezondheid.
De stuifmeelkorrels worden bij max. 40°C. gedroogd en ondergaan geen verdere behandeling.

Behalve dat stuifmeel uw gezondheid op peil houdt en uw afweersysteem versterkt, heeft het ook een goede invloed op de kwaliteit van hoofdhaar, nagels en huid. Door zijn activerende werking helpt het bij vermoeidheid en helpt prestaties verbeteren. Stuifmeel heeft een maagversterkende werking en ondersteunt de spijsvertering. Vanwege zijn rijke samenstelling is gebruik van stuifmeel aan te bevelen wanneer u bijvoorbeeld een onregelmatig eetpatroon hebt of een vermageringskuur volgt.

Ingrediënten[1]: stuifmeel*.
*Van biologische herkomst

Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram):
Energie: 922 kiloJoules
218 kcal
Vet: 4,4 gram
waarvan verzadigde vetzuren: 0 gram
Koolhydraten: 27,8 gram
waarvan suikers: 25,6 gram
Voedingsvezel: n.b.
Eiwit: 16,8 gram
Zout: 0 gram

[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.

5 Andere producten in deze categorie:

Product maatwerk

Nadat u het product heeft aangepast en opgeslagen, vergeet niet het aan uw winkelwagen toe te voegen.

loader

* verplichte velden