Tradition Sauvignon Blanc Sémillon 750ml Bekijk groter

Tradition Sauvignon Blanc Sémillon 750ml

Chateau Grinou

In voorraad


750ml | € 7,85 | € 10,47/ltr | € 6,49 excl. BTW


Meer details

€ 7,85

Meer informatie

Chateau Grinou's klassieke blanc sec blend. Het doel is om zoveel mogelijk fruit intensiteit en regionaal karakter te behouden als mogelijk, het geeft een smaakvolle onderscheidende witte wijn.

PRODUCTIE
De vrucht van de witte wijngaarden werden geplukt volgens smaakprofiel tussen september 17 en september 25. De druiven werden geoogst in de koelte van de nacht om fruitsmaken te behouden en voor een lager energieverbruik. Na een maceratie (macération carbonique) van de druif in de schil gedurende de 6 en 24 uur, worden de druiven geperst. Het sap wordt gedecanteerd en overgebracht in thermo gereguleerde RVS tanks voor de gisting. Zodra de alcoholische gisting was voltooid, werd de wijn ongefilterd in vaten opgeslagen tot februari 2012, waarna het werd gefilterd voor de botteling.

BLEND: Sauvignon Blanc, 50% Sémillon.
JAAR: 2011
REGIO: Bergerac
12% Vol.

PROEFNOTITIE
Kleur
Bleek stro met kalk tinten.

Neus
Vers gesneden passievrucht, limoen schil met een vleug van wilde perzik en geurende grapefruit, zoete kamperfoelie en vlierbloesem.

Smaak
Delicaat maar vol, de smaak is opvallend citroen en limoen met subtiele perzik, grapefruit en anijs noten. Rijkdom en gewicht zijn in balans met frisse zuren, geeft het geheel richting en finesse.

SERVEREN BIJ
Zeevruchten, wit vlees, licht kaas, fruitsalade of als aperitief.
Drink jong en fris.

5 Andere producten in deze categorie: