Havermout 450g Bekijk groter

Havermout 450g

Rosies

In voorraad


450g | € 3,59 | € 7,98/kg | € 3,29 excl. BTW


Meer details

€ 3,59

Meer informatie

Rosies is een serie glutenvrije ontbijtproducten van de Halm. Deze ontbijtgranen zijn, behalve glutenvrij, ook erg lekker!

Haver was tot zo'n twee jaar geleden een gluten-bevattend graan en was daarom niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie. Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat haver van zichzelf glutenvrij is, maar altijd "besmet" werd door gluten bevattende gewassen zoals tarwe, rogge en gerst, omdat deze granen in de nabijheid van de haver wordt geteeld, of omdat de haver er mee in aanraking komt tijdens de oogst, het transport of verwerking.

Daarom is er enkele jaren geleden vanuit de Universiteit Wageningen een initiatief gestart om een glutenvrije haverketen op te zetten in Nederland. Dankzij dit initiatief hebben we nu al twee jaar glutenvrije haver van Nederlandse bodem, die verbouwd wordt op de zeeklei in de Kollumerwaard. Hier komt dan ook de haver vandaan voor de glutenvrije havermout en havermuesli van Rosies. Haver is voor mensen met een glutenintolerantie een waardevolle vervanger voor tarwe, gerst en rogge (die wel gluten bevatten).

Ingrediënten[1]: HAVER* (glutenvrij).
*Van biologische herkomst
In HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.

Voedingswaarde[1] (Gemiddeld per 100 gram):
Energie: 1595 kiloJoules
380 kcal
Vet: 7 gram
waarvan verzadigde vetzuren: 1 gram
Koolhydraten: 62 gram
waarvan suikers: 4,5 gram
Voedingsvezel: 7,5 gram
Eiwit: 13,1 gram
Zout: 0,01 gram

[1]Voor de weergegeven informatie zijn wij afhankelijk van leveranciers. Raadpleeg voor gebruik altijd het etiket van het product.

8 Andere producten in deze categorie:

Product maatwerk

Nadat u het product heeft aangepast en opgeslagen, vergeet niet het aan uw winkelwagen toe te voegen.

loader

* verplichte velden